KIND & HOND CURSUS

De kind/hond cursus is voor kinderen van 5 tot 12 jaar met hun eigen hond. De cursus is bedoel om de band tussen uw kind en uw hond te verstevigen en samen veel plezier te hebben op het veld door het doen van oefeningen en spelletjes. De hond moet  redelijk tot goed in staat zijn zich te focussen te midden van andere honden en kinderen. Het kind moet de hond kunnen vasthouden. De hond moet sociaalvaardig zijn naar mens en hond. U begrijpt dat we geen jonge kinderen op het veld kunnen zetten met honden die uitvallen of vechten met andere honden.

HOE IS DE CURSUS OPGEBOUWD?

De cursus bestaat uit 5 lessen van 50 minuten. In een interactieve theorieles leren zij veel over honden: omgang met de hond, wat kun je wel en wat moet je niet doen? Wat vertelt de hond je met zijn lichaam? Hoe kun je samenwerken met je hond en hem leuke oefeningen leren? De volgende vier lessen zijn praktijklessen waarin de kinderen de hond naast de gehoorzaamheidsoefeningen ook leuke trucjes gaan aanleren met de clicker. Dit is uiteraard enorm belangrijk voor de onderlinge band tussen kind en hond. Vooral de kunstjes die ze aanleren zijn luchtig maar zo leuk dat de hond hier snel aan mee zal werken. Op deze manier ondervinden zowel hond als kind veel plezier en dat is waar de cursus om draait. Ze zullen respect voor elkaar krijgen en op deze manier als vrienden door het leven stappen. Na de les wordt er gezamenlijk wat gedronken en kunnen er vragen worden gesteld en wordt de training besproken.

WAT KOST T?

Eén theorieles en vier lessen van 50 minuten € 65,-
Inclusief clicker en een hondenspeeltje wat we tijdens de theorieles gaan maken. De cursus gaat door bij minimaal 3 en maximaal 6 kind-hond combinaties per groep.

 

WANNEER EN WAAR?

WANNEER EN WAT KOST T?

Clicker 1 (Kinderen die voorheen Basis Clicker hebben gedaan)

Vijf  lessen van 50 minuten € 65,-

De cursus gaat door bij minimaal 3 en maximaal 6 kind-hond combinaties per groep. Locatie Heulweg Geertruidenberg (veld van de Bergse Beestenboel).

Data 12, 19, 26 oktober en 2 en 9 november(1 les hiervan gaan we een hondenspeeltje maken).

 

Basis Clicker  Les 1(theorie) 2,3,4,en 5  zaterdagmorgen       : 11.15 uur – 12.15 uur

Data : 2 oktober (theorie,locatie volgt) Uitleg clicker en hondenspeeltje maken.

Data 12,19,26 oktober en 2 november locatie:terrein Bergse Beestenboel

 

 

Punten van aandacht

Slipkettingen en flexilijnen zijn niet toegestaan. U dient bij de eerste les het vaccinatieboekje te tonen, zodat wij kunnen zien dat uw hond volgens voorschrift gevaccineerd is. Dit ter bescherming van uw hond en andere honden. Wanneer een hond niet jaarlijks wordt geënt kan er ook een titerverklaring van de dierenarts worden gegeven.

 

Benodigdheden

Een riem van ca. 1.80m, geen flexilijn. Een gewone halsband of hondenhalster. Voldoende zeer kleine, lekkere en voor de hond interessant ruikende beloningsbrokjes. Poepzakjes.