Alles Kunst

Cursus Kind – Hond Speciaal

Cursus Kind – Hond Speciaal

Kind  – Hond  Cursus SPECIAAL

 

Alles-Hond geeft ook 1 op 1 individuele trainingen voor kinderen met bijvoorbeeld ADHD, ADD, PDD-NOS.

Deze kinderen zijn vaak hoog gevoelig en hebben vaak een hoger bewustzijn dan een doorsnee iemand. De hondentraining van Alles-Hond speelt hierop in en leert deze kinderen samenwerken met hun hond (of een van onze sociale honden). Een hond is net zo gevoelig en intuïtief als een kind. Ze voelen elkaar goed aan. De hond werkt als een spiegel voor het kind.

De hond heeft geen waarde oordeel: een hond is een maatje en dierbare vriend voor deze kinderen. De hond helpt het kind met een stuk vertrouwen en onvoorwaardelijke liefde.

Wij stellen van te voren altijd in overleg een plan van aanpak op. Uw kind leert direct contact te maken d.m.v. de hond. Het kind vind het dan ook fijn om te trainen en kunnen zich ook beter concentreren doordat ze met de hond bezig zijn.

Wat wordt er geleerd aan mijn kind en hond?

-Hoe ga ik met mijn hond om

-Lichaamstaal van de hond leren herkennen

-Gehoorzaamheidsoefeningen

-Knuffelen en aaien op een verantwoorde manier

-Spelletjes samen met de hond

-Het kind gaat de hond trucjes leren zoals bv poot geven, omrollen van zit naar sta

-Sociale vaardigheden

-De hond leert assistentie taken (vooraf wordt besproken wat noodzakelijk is)

Vaak worden deze trainingen thuis bij het kind gegeven om een voor het kind zo veilig mogelijke situatie te creëren. Als het kind gewend is aan de manier van trainen wordt de training verplaats naar het trainingsveld van de Bergse Beestenboel in Geertruidenberg.

Naast bovengenoemde trainingen  zijn er ook trainingen voor kinderen die bang zijn voor honden, weinig zelfvertrouwen hebben, faalangst, of bijvoorbeeld worden gepest in de klas. Wij helpen u op professionele wijze, met alle liefde en zorg.

Na de trainingssessie volgt er altijd een korte evaluatie met de ouders. Dit alles is individueel en kan dus met eigen hond of puppy of met de door ons  ter beschikking gestelde sociale hond.

Deze cursussen zijn bedoeld voor kinderen van 6-18 jaar die behoefte hebben aan een steuntje in de rug.

 

Voor meer informatie en uitleg over de Hond – Kind lessen en de mogelijkheden kunt u contact met ons opnemen.