Alles Kunst

Detectie Basis

Detectie Basis

De cursus bestaat uit 13 dagen en is een combinatie tussen theorie en praktijk met honden. In de cursus leer je  alle basisbeginselen van detectie, van de werking van de neus van de hond tot de kenmerken van een goede verwijzing.

Maar ook; hoe maak je een geur-pot? Hoe kies je de goede geur? hoe werk je schoon? Motivatie voor een speeltje, verleidingen toevoegen enz enz.

Wij werken niet met een vaste methode, maar kijken naar de combinatie van hond en handler. Door onze achtergrond hebben wij kennis van verschillende methodes en heb je na afronding van de opleiding een brede kennis van de verschillende manieren. Dit geldt niet alleen voor het aanleren van geur, maar ook bijvoorbeeld voor de manier van verwijzen of de motivatie bij de hond.

Op de laatste lesdag wordt de cursus afgesloten met een examen. Er wordt theoretische kennis getoetst en er  wordt ook een praktijkexamen afgenomen waarbij je de vaardigheden die je hebt opgedaan in de cursus in de praktijk kunt brengen.

We nemen wanneer de hond er klaar voor is de geurproef af en wanneer je daarvoor slaagt kun je deelnemen aan de wedstrijden van de Nederlandse Detectie Bond door heel Nederland.

Om deel te nemen aan de cursus is het sterk aan te raden een eigen hond mee te nemen. Deze hond heeft nog geen voorkennis van detectie nodig. Een ervaren hond meenemen is ook geen probleem.

Er wordt gewerkt in kleine groepjes .