Alles Kunst

Over Alles Hond

Over Alles Hond

Hallo, Ik ben Margriet Luinge,  eigenaar van Alles-Hond.

Mijn enthousiasme voor honden en alles daaromheen is eigenlijk begonnen toen ik een aantal jaren geleden bij mijn zus Marianne van de Bergse Beesten Boel vrijwilliger ben geworden en 2 dagen in de week meeloop met de uitlaat service.Drie jaar geleden ben ik toen begonnen aan de opleiding Kynologisch Instructeur 1  aan de Martin Gaus Academie Daarna volgde Kynologisch Instructeur 2.In januari  2018 heb ik de Kynologisch Instructeur 3 opleiding afgerond.

Naast deze opleiding heb ik ook de opleiding Ras en gedrag gedaan en EHBO bij honden ook bij de Martin Gaus Academie. Ook heb ik allerlei workshops gevolgd zoals bijvoorbeeld: hoe beweegt mijn hond en ontspanningsmassage bij honden.

Nog steeds heb ik de ambitie om meer te leren over honden en  dat doe ik ook nog steeds iedere dag bij de uitlaatservice van Marianne bij de Bergse Beestenboel Inmiddels heb ik de opleiding therapiehondenbegeleider afgerond. Ik werk graag samen met mensen  en hun hond. Ik ben de opleiding in September van 2018 bij Dogsworks(CRKBO erkende opleiding) in Friesland gestart.Het was niet alleen leuk maar ook heel erg leerzaam. Hier leerde ik de relatie hond-mens steeds beter kennen.

Een therapiehondenbegeleider zet zijn eigen hond in of  begeleid mensen die een therapiehond (nodig) hebben. Als Therapiehondenbegeleider ga je werken met bijvoorbeeld volwassenen met PTSS, Parkinson, dementie, getraumatiseerde jongeren, kinderen met autisme, coachen voor t bedrijfsleven, op locatie, op scholen, in de zorg, individueel of in groepen.

Daarnaast geef ik Instructieles aan maximaal 8 personen met hun hond per x en dat zijn verschillende cursussen.

Alles – Hond  verzorgt socialisatie- en gehoorzaamheids -lessen voor pups en pubers. Ook volwassen honden, die wat extra begeleiding kunnen gebruiken bij de opvoeding, zijn van harte welkom bij de Alles-Hond.

Bijvoorbeeld:de basis gehoorzaamheid cursus zijn 10 + 1 lessen en hebben allemaal een verschillend thema. Ook wordt er iedere week een huis-tuin-en keuken probleem behandeld. Bijvoorbeeld opspringen, bijten, poep eten, verzorging, blaffen  enz. Ook bevat iedere les een hersenwerk spelletje. Wanneer je de Basis Cursus hebt gevolgd met je hond heb je alle meest voorkomende commando’s  die een hond nodig heeft in zijn leven doorlopen en kun je daarmee aan de slag. De laatste les is een theorie les met onderwerpen door jullie aangegeven. Ook zullen we dan een hondenspeeltje maken.

De lessen zijn gevarieerd, waarbij de basis gehoorzaamheid afgewisseld wordt met speciale themalessen. Tussendoor wordt er regelmatig gespeeld.

Het is mogelijk om wekelijks in te stromen, dus geen wachtlijsten.

Bent u nieuwsgierig geworden?

U mag altijd vrijblijvend komen kijken of een proefles meedraaien bij Alles-Hond, op het omheinde terrein van de Bergse Beesten Boel (Heulweg te Geertruidenberg).

Heeft u vragen of heeft u interesse in de individuele gedragsbegeleiding in de thuissituatie, kunt u altijd contact opnemen  (06-38081364).

Margriet Luinge

Kynologisch Instructeur (1,2 en 3)

Therapiehondenbegeleider

info@alles-hond.nl

tel:06-38081364